Érintésvédelem

VBF - Érintésvédelem és tűzvédelmi jellegű szabványossági felülvizsgálat

Vállalom a kötelező jellegű érintésvédelem felülvizsgálatát, és a vele együtt kötelező tűzvédelmi jellegű szabványossági felülvizsgálatot. Ezeknek a közös neve lett a Villamos biztonsági felülvizsgálat. A tűzvédelmi jellegű felülvizsgálathoz vállalom a hiányzó egyvonalas kapcsolási rajzok megszerkesztését, pótlását.

Az alábbi esetekben kötelező a felülvizsgálat:

  • Első üzembehelyezéskor
  • Az épületnek nem minősülő 50kW-ot meghaladó teljesítméníű villamos berendezésen (3 évente)
  • Fázisonként 32A-nél nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelemmel korlátozott villamos berendezésen (3 évente)
  • Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat szerint lakóépület, kommunális épület, valamint egyéb épület villamos berendezésén, ha az munkahelynek minősül (3 évente)
  • Legalább 6 évenként villamos biztonsági felülvizsgálat végzése a lakóépületek villamos berendezésén, (kivétel: 32A-nél kisebb névleges áramú túláramvédelemmel ellátott helyen, ahol minden áramkör 30mA érzékenységű áramvédővkapcsolóval van ellátva)
  • Lakóépületek, lakások tulajdonos váltásakor, bérbe adásakor

Gázbekötés, gázóra csere vagy gázkészülék cseréjéhez EPH nyilatkozat (Egyen Potenciálra Hozás) megfelelősségi nyilatkozat. Telefonon előre tisztázom a követelményeket, amivel elkerülhetőek lesznek a felesleges kiszállási költségek és elkerülhető a nem megfelelő nyilatkozat kiadása.

Lakóautók, lakókocsik Érintésvédelmi felülvizsgálata

Lakókocsik, lakóautók, mobil büfékocsik, villamos berendezéssel rendelkező járművek műszaki vizsgáztatásához szükség van érintésvédelmi minősítő iratra. Ha műszaki vizsgáztatás előtt áll, elkészítem Önnek a kért jegyzőkönyvet.

Villámvédelem szabványossági felülvizsgálata

Villámvédelmi felülvizsgálat Szegeden: Norma szerinti villámvédelmi felülvizsgálat az MSZ EN 62305 szerint, valamint nem norma szerinti felülvizsgálat az MSZ 274-es szabvány szerint. Nem norma szerinti időszakos villámvédelmi felülvizsgálat periódusai: 3-6-9 évenként esedékes. A norma szerinti villámvédelem időszakos periódusai 3-6 évente esedékes a villámvédelmi fokozatoktól függően.

Tűzjelző hálózatok kötelező karbantartása

A tűzjelző hálózat karbantartása, nagyon fontos és nem mellesleg annak felülvizsgálata a hatóságok által meghatározott időközönként KÖTELEZŐ!

A szolgáltatás abban az esetben elérhető, ha a megrendelő teljes hozzáférést biztosít a tűzjelző rendszeréhez (jogosultság, szoftver stb...).

Épületvillamossági Felelős Műszaki Vezetés és Műszaki Ellenőrzés

A Magyar Mérnöki Kamara által kiadott MV-ÉV és ME-V építményvillamossági munkálatokhoz szükséges jogosultságokkal vállalom ezen munkálatok elvégzését.