villanyszerelő kivitelező és szerviz szeged

Érintésvédelem


Villamos biztonsági felülvizsgálat Munkahelyeken


Munkahelyeken vállalom a kötelező jellegű érintésvédelem felülvizsgálatát és a vele együtt kötelező tűzvédelmi jellegű szabványossági felülvizsgálatot. Ezeknek a közös neve lett a Villamos biztonsági felülvizsgálat, valamint vállalom a kéziszerszámok éves ellenőrzését is.

Az alábbi esetekben kötelező a felülvizsgálat a 40/2017 (XII.4.) NGM rendelet 2024.01.29-től hatályos változata szerint:

  • A villamos berendezés létesítésekor (első ellenőrzés)
  • Rendkívüli eseményt követően
  • Átalakítás, javítás esetén annak üzembe helyezése előtt
  • Időszakosan a következő esetekben:
  • Az épületnek nem minősülő 50kW-ot meghaladó teljesítméníű villamos berendezésen (3 évente)
  • Fázisonként 32A-nél nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelemmel korlátozott villamos berendezésen, kivéve lakóépület (3 évente)
  • Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat szerint lakóépület, kommunális épület, valamint egyéb épület villamos berendezésén, ha az munkahelynek minősül (3 évente)
  • Legalább 6 évenként villamos biztonsági felülvizsgálat végzése a lakóépületek villamos berendezésén, (kivétel: 32A-nél kisebb névleges áramú túláramvédelemmel ellátott helyen, ahol minden áramkör 30mA érzékenységű áramvédővkapcsolóval van ellátva)
  • Lakóépületek, lakások tulajdonos váltásakor, bérbe adásakor, ha nem rendelkeznek 6 éven belül kelt jegyzőkönyvvel
  • A nagy, közép feszültségű és robbanásveszélyes övezetekre más gyakoriságok vonatkoznak, ezeket itt nem részletezem

 villanyszerelő kivitelező és szerviz szeged

Érintésvédelem


Villamos biztonsági felülvizsgálat lakóépületekben


Gázbekötés, gázóra csere vagy gázkészülék cseréjéhez EPH nyilatkozat (Egyen Potenciálra Hozás) megfelelősségi nyilatkozat. Telefonon előre tisztázom a követelményeket, amivel elkerülhetőek lesznek a felesleges kiszállási költségek és elkerülhető a nem megfelelő nyilatkozat kiadása.

Lakóautók, lakókocsik Érintésvédelmi felülvizsgálata

Lakókocsik, lakóautók, mobil büfékocsik, villamos berendezéssel rendelkező járművek műszaki vizsgáztatásához szükség van érintésvédelmi minősítő iratra. Ha műszaki vizsgáztatás előtt áll, elkészítem Önnek a kért jegyzőkönyvet.

Villámvédelem szabványossági felülvizsgálata

Villámvédelmi felülvizsgálat Szegeden: Norma szerinti villámvédelmi felülvizsgálat az MSZ EN 62305 szerint, valamint nem norma szerinti felülvizsgálat az MSZ 274-es szabvány szerint. Nem norma szerinti időszakos villámvédelmi felülvizsgálat periódusai: 3-6-9 évenként esedékes. A norma szerinti villámvédelem időszakos periódusai 3-6 évente esedékes a villámvédelmi fokozatoktól függően.

Tűzjelző hálózatok kötelező karbantartása

A tűzjelző hálózat karbantartása, nagyon fontos és nem mellesleg annak felülvizsgálata a hatóságok által meghatározott időközönként KÖTELEZŐ!

A szolgáltatás abban az esetben elérhető, ha a megrendelő teljes hozzáférést biztosít a tűzjelző rendszeréhez (jogosultság, szoftver stb...).

Épületvillamossági Felelős Műszaki Vezetés és Műszaki Ellenőrzés

A Magyar Mérnöki Kamara által kiadott MV-ÉV és ME-V építményvillamossági munkálatokhoz szükséges jogosultságokkal vállalom ezen munkálatok elvégzését.