Villanyszerelő Szeged
Kovács István
ev.

Villanyszerelés, érintésvédelem, villamos biztonsági felülvizsgálat, villámvédelem, túlfeszültségvédelem, riasztó rendszerek

Tel.:06302129130

E-mail : kovacsistvanur@gmail.com

Érintésvédelem Szeged - VBF - Érintésvédelem és tűzvédelmi jellegű szabványossági felülvizsgálat

Vállalom a kötelező jellegű érintésvédelem felülvizsgálatát, és a vele együtt kötelező tűzvédelmi jellegű szabványossági felülvizsgálatot. Ezeknek a közös neve lett a Villamos biztonsági felülvizsgálat. A tűzvédelmi jellegű felülvizsgálathoz vállalom a hiányzó egyvonalas kapcsolási rajzok megszerkesztését, pótlását. Időszakosan az alábbi esetekben kötelező a felülvizsgálat:

 • Első üzembehelyezéskor.
 • Az épületnek nem minősülő 50kW-ot meghaladó teljesítméníű villamos berendezésen (3 évente).
 • Fázisonként 32A-nél nagyobb névleges áramerősségű túláramvédelemmel korlátozott villamos berendezésen (3 évente).
 • Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzat szerint lakóépület, kommunális épület, valamint egyéb épület villamos berendezésén, ha az munkahelynek minősül (3 évente).
 • Legalább 6 évenként villamos biztonsági felülvizsgálat végzése a lakóépületek villamos berendezésén, (kivétel: 32A-nél kisebb névleges áramú túláramvédelemmel ellátott helyen, ahol minden áramkör 30mA érzékenységű áramvédővkapcsolóval van ellátva).
 • Lakóépületek, lakások tulajdonos váltásakor, bérbe adásakor.
 • Gázbekötés, gázóra csere vagy gázkészülék cseréjéhez EPH nyilatkozat (Egyen Potenciálra Hozás) megfelelősségi nyilatkozat. Telefonon előre tisztázom a követelményeket, amivel elkerülhetőek lesznek a felesleges kiszállási költségek és elkerülhető a nem megfelelő nyilatkozat kiadása.

  Lakóautók, lakókocsik Érintésvédelmi felülvizsgálata

  Lakóautó érintésvédelmi felülvizsgálata

  Lakókocsik, lakóautók, mobil büfékocsik, villamos berendezéssel rendelkező járművek műszaki vizsgáztatásához szükség van érintésvédelmi minősítő iratra. Ha műszaki vizsgáztatás előtt áll, elkészítem Önnek a kért jegyzőkönyvet.

  Villám - Villámvédelem szabványossági felülvizsgálata

  érintésvédelmi műszer

  Villámvédelmi felülvizsgálat Szegeden: Norma szerinti villámvédelmi felülvizsgálat az MSZ EN 62305 szerint, valamint nem norma szerinti felülvizsgálat az MSZ 274-es szabvány szerint. Nem norma szerinti időszakos villámvédelmi felülvizsgálat periódusai: 3-6-9 évenként esedékes. A norma szerinti villámvédelem időszakos periódusai 3-6 évente esedékes a villámvédelmi fokozatoktól függően.